
Čerstvé správy
Tak čerstvé
ako ja!

Prečo sú slovenské paradajky drahšie ako tie zahraničné?
Celkovo konzumujeme stále viac a viac zeleniny a ovocia. Paradajky patria ku najviac konzumovanej zelenine vôbec. Tomu sa snažia prispôsobovať aj obchody. Na pultoch je výber desiatok druhov paradajok. Od malých cherry paradajok až po veľké mäsové paradajky. Ak však vidíte krajinu pôvodu Španielsko, Senegal či Maroko, zbystrite pozornosť.
prečítať viacAko správne skladovať zeleninu, aby ostala dlho čerstvá?
Správnym skladovaním bude vaša zelenina stále čerstvá a vhodná na konzumáciu.
prečítať viacUhorky sa u nás pestujú takmer celý rok. Aj vďaka inovatívnym metódam a hi-tech sme sebestačnejšou krajinou
Nezáleží na tom, či ich milujete ako súčasť šalátov, nápojov či samostatne. Čerstvé uhorky vypestované na Slovensku si môžete vychutnávať už aj dnes. Konzumáciou slovenských uhoriek navyše len ich pestovateľov, ale tiež svoje telo. Zelené plody sú totiž zdrojom dôležitých vitamínov a vody.
prečítať viacAkú zeleninu a ovocie pestovať na balkóne alebo terase?
Túžite po zelenine z vlastnej záhradky, ale žiadnu nemáte? To nič, poradíme, ako si môžete dopestovať vlastnú chutnú zeleninu a ovocie na balkóne alebo terase. Pestovanie zeleniny v kvetináčoch vytvára možnosť vytvoriť si zeleninovú záhradu na balkóne, terase alebo dokonca v interiéri blízko okna.
prečítať viacPrvé slovenské jahody sa zbierajú už teraz. Vypestovali ich inovatívnou metódou
Sú šťavnaté, voňavé, chutné, zdravé. Jahody boli doposiaľ symbolom začínajúceho sa leta, no vďaka slovenským pestovateľom z obce Bruty sa už prvé sladké plody zbierajú začiatkom apríla. Pestované boli v unikátnom skleníku, sadené v januári.
prečítať viacParadajky ako príkrm
Naše malé ratolesti rýchlo rastú. Ani ste sa nenazdali a materské mlieko či jeho náhrady už vášmu dieťatku nestačia. Postupne začína objavovať nové jedlá. Vy určite chcete, aby boli vaše deti zdravé, a preto starostlivo vyberáte tie najkvalitnejšie potraviny, ktoré organizmu dodávajú minerály, vitamíny a vlákninu. Na výber stravy treba ísť postupne, začíname vždy jednodruhovými zeleninovými príkrmami, ryžovými, mäsovo-zeleninovými a ovocnými. Kde v tomto štádiu majú miesto paradajky?
prečítať viacPrečo jesť paradajky aj v zimných mesiacoch
Sú bohaté na vitamín C a lykopén, čím posilňujú imunitu v najnebezpečnejšom chrípkovom období.
prečítať viac7 tipov ako vypestovať sladučké paradajky. POZOR! Treba ich vysiať už vo februári
Paradajky patria ku najčastejšie konzumovanej zelenine vôbec. A povedzme si na rovinu, vypestovanie paradajok nie je vôbec jednoduché.
prečítať viac