Recepty
a tipy

Tak čerstvé
ako ja!

5 jesenných polievok, ktoré zahrejú a sú plné vitamínov

5 jesenných polievok, ktoré zahrejú a sú plné vitamínov

Sychravé počasie prináša je ideálne na horúce polievky. Polievka vás nielen zahreje ale navyše dodá telu vitamíny.

prečítať viac
Hokkaido polievka bez smotany

Hokkaido polievka bez smotany

Vynikajúca tekvicová polievka, ktorá zahreje počas jesene.    

prečítať viac
Paradajky vo vlastnej šťave

Paradajky vo vlastnej šťave

Paradajky vo vlastnej šťave sú vhodné na prípravu pizze, omáčok na špagety či leča.

prečítať viac
TOP 5 receptov, ako spracovať paradajky 

TOP 5 receptov, ako spracovať paradajky 

Paradajková sezóna vrcholí, a preto sme pre vás pripravili niekoľko rýchlych receptov na ich spracovanie. 

prečítať viac
Hustý paradajkový kečup s cviklou

Hustý paradajkový kečup s cviklou

Skúste ďalšie hranolky s domácim kečupom. Výhodou je, že neobsahuje žiadne zahusťovadlá či kukuričný škrob.  

prečítať viac
Domáce ravioli plnené ricottou s paradajkovou omáčkou

Domáce ravioli plnené ricottou s paradajkovou omáčkou

Ak máte aj vy radi talianske jedlá, vyskúšajte si urobiť pravé domáce ravioli. Ide o plnené cestoviny. Existujú stovky receptov na ravioli, preto sa nebojte experimentovať. Základ je urobiť dobré cesto na cestoviny a potom sa už medze nekladú. My sme pripravili ravioli plnené ricottou s paradajkovou omáčkou. Ale typické sú pre talianov aj plnené špenátom či mäsom. Recept je jednoduchý a zvládnete ho do 40 minút. Tak poďme na to.

prečítať viac
Bruschetta s paradajkami a bazalkou

Bruschetta s paradajkami a bazalkou

Máte radi taliansku kuchyňu? Tak potom zaručene ochutnajte bruschettu s paradajkami a bazalkou!  Nakrájané čerstvé paradajky s cesnakom, bazalkou, olivovým olejom a octom, podávané na opečených plátkoch francúzskeho alebo talianskeho chleba sú úžasné.

prečítať viac
Chlebík s avokádovou nátierkou

Chlebík s avokádovou nátierkou

Recept sme nazvali tak troška po slovensky. Ale originál sa avokádová nátierka volá Guacamole. Pochádza z Mexika a väčšinou ho Mexičania jedia s tortilou. Je teda na vás čomu dáte prednosť. My sme ho podávali s čerstvou hriankou.

prečítať viac

Chutilo vám?
Zaujímame vás?

kontaktujte nás