Jahodové pokušenie: Domáci recept na svieži dezert
.png)
ngrediencie (na 4 porcie)
-
400 g čerstvých jahôd
-
250 g jemného tvarohu alebo mascarpone
-
150 g bieleho jogurtu
-
2 PL medu alebo trstinového cukru
-
1 balíček piškót alebo sušienok
-
lístky čerstvej mäty na ozdobu
Postup
-
Jahody umyj, odstopkuj a polovicu rozmixuj na pyré. Druhú polovicu nakrájaj na malé kúsky.
-
V miske zmiešaj tvaroh, jogurt a med, kým nevznikne jemný krém.
-
Do pohárikov najprv rozlož vrstvu piškót, na ne daj jahodové pyré, potom vrstvu krému a nakrájané jahody.
-
Opakuj vrstvy podľa výšky pohárika.
-
Na záver ozdob čerstvou mätou a pár celými jahodami.
Tip na záver
Ak chceš dezert ešte osviežiť, pridaj do jahodového pyré pár kvapiek citrónovej šťavy. A ak pripravuješ poháriky pre dospelých, piškóty môžeš jemne pokvapkať jahodovým likérom alebo šampanským.
Tento recept je nielen krásny na pohľad, ale aj zdravší než klasické krémové zákusky. Perfektný, keď máš chuť na niečo sladké, ale nechceš stráviť hodiny v kuchyni.