Jahodový šalát s balzamikom a bazalkou

Ingrediencie:
-
400 g čerstvých jahôd
-
1–2 ČL trstinového cukru alebo medu (voliteľné)
-
1–2 PL balzamikového octu
-
niekoľko lístkov čerstvej bazalky
-
čierne korenie (čerstvo mleté) podľa chuti
-
voliteľne: hrsť jemného syra (napr. feta, balkánsky alebo mozzarella)
Postup:
-
Príprava jahôd:
Jahody umyte, očistite a nakrájatej na polovice alebo štvrtiny, podľa veľkosti. -
Dochutenie:
V miske ich jemne premiešajte s balzamikovým octom a cukrom/medom (ak sú málo sladké). Nechajte odležať 10 minút. -
Bazalka:
Pridajte natrhané lístky čerstvej bazalky a pár otočiek čierneho korenia. -
Podávanie:
Podávaj samostatne ako predjedlo alebo dezert, alebo s kúskami syra pre extra chuťový kontrast.