Jahodový šalát s balzamikom a bazalkou

Jahodový šalát s balzamikom a bazalkou

Ingrediencie:

  • 400 g čerstvých jahôd

  • 1–2 ČL trstinového cukru alebo medu (voliteľné)

  • 1–2 PL balzamikového octu

  • niekoľko lístkov čerstvej bazalky

  • čierne korenie (čerstvo mleté) podľa chuti

  • voliteľne: hrsť jemného syra (napr. feta, balkánsky alebo mozzarella)

Postup:

  1. Príprava jahôd:
    Jahody umyte, očistite a nakrájatej na polovice alebo štvrtiny, podľa veľkosti.

  2. Dochutenie:
    V miske ich jemne premiešajte s balzamikovým octom a cukrom/medom (ak sú málo sladké). Nechajte odležať 10 minút.

  3. Bazalka:
    Pridajte natrhané lístky čerstvej bazalky a pár otočiek čierneho korenia.

  4. Podávanie:
    Podávaj samostatne ako predjedlo alebo dezert, alebo s kúskami syra pre extra chuťový kontrast.

Chutilo vám?
Zaujímame vás?

kontaktujte nás