Paradajkové carpaccio zo cherry paradajok

Paradajkové carpaccio zo cherry paradajok

Ingrediencie (2 porcie):

  • 300 g čerstvých cherry paradajok (ideálne slovenské, sladké a zrelé)

  • kvalitný olivový olej

  • 1 ČL balzamikového octu (alebo redukcie)

  • morská soľ (napr. vločková)

  • čerstvo mleté čierne korenie

  • parmezán (na hoblinky)

  • niekoľko lístkov čerstvej bazalky

Postup:

  1. Príprava paradajok:
    Cherry paradajky nakrájaj na tenké kolieska. Ak sú veľmi šťavnaté, môžeš ich na chvíľu nechať odkvapkať na papierovej utierke.

  2. Uloženie:
    Plátky paradajok naaranžuj na veľký tanier tak, aby sa mierne prekrývali a vytvorili „koberec“.

  3. Dochutenie:
    Pokvapkaj kvalitným olivovým olejom a jemne balzamikom. Posyp morskou soľou a čerstvo mletým korením.

  4. Ozdoba:
    Pridaj hoblinky parmezánu a natrhané lístky bazalky.

  5. Podávanie:
    Podávaj hneď ako ľahký predkrm, alebo s grilovanou bagetou ako rýchlu letnú večeru.

Chutilo vám?
Zaujímame vás?

kontaktujte nás