Paradajkové carpaccio zo cherry paradajok

Ingrediencie (2 porcie):
-
300 g čerstvých cherry paradajok (ideálne slovenské, sladké a zrelé)
-
kvalitný olivový olej
-
1 ČL balzamikového octu (alebo redukcie)
-
morská soľ (napr. vločková)
-
čerstvo mleté čierne korenie
-
parmezán (na hoblinky)
-
niekoľko lístkov čerstvej bazalky
Postup:
-
Príprava paradajok:
Cherry paradajky nakrájaj na tenké kolieska. Ak sú veľmi šťavnaté, môžeš ich na chvíľu nechať odkvapkať na papierovej utierke. -
Uloženie:
Plátky paradajok naaranžuj na veľký tanier tak, aby sa mierne prekrývali a vytvorili „koberec“. -
Dochutenie:
Pokvapkaj kvalitným olivovým olejom a jemne balzamikom. Posyp morskou soľou a čerstvo mletým korením. -
Ozdoba:
Pridaj hoblinky parmezánu a natrhané lístky bazalky. -
Podávanie:
Podávaj hneď ako ľahký predkrm, alebo s grilovanou bagetou ako rýchlu letnú večeru.