Plnená paprika v paradajkovej omáčke

Plnená paprika v paradajkovej omáčke

Ingrediencie (4 porcie)

  • 8 menších zelených paprík

  • 400 g mletého mäsa (mix hovädzieho a bravčového)

  • 100 g ryže

  • 1 cibuľa

  • 2 strúčiky cesnaku

  • 1 vajce

  • 2 PL strúhanky

  • soľ, mleté čierne korenie, majorán

  • olej na opraženie

Na omáčku:

  • 700 ml pasírovaných paradajok (alebo paradajkový pretlak)

  • 1 cibuľa

  • 2 PL oleja

  • 1 bobkový list

  • štipka cukru

  • soľ a korenie podľa chuti

Postup

  1. Ryžu predvaríme – v osolenej vode ju varíme približne 5 minút, aby bola polomäkká. Zlejeme a necháme vychladnúť.

  2. Pripravíme plnku – na panvici speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. V mise zmiešame mleté mäso, ryžu, opraženú cibuľu s cesnakom, vajce, strúhanku a dochutíme soľou, korením a majoránom.

  3. Papriky naplníme – z paprík odrežeme vrchnú časť so stopkou a vyberieme jadierka. Každú papriku naplníme mäsovou plnkou.

  4. Paradajková omáčka – na oleji speníme cibuľu, pridáme paradajkový pretlak, bobkový list, soľ, cukor a trochu vody. Varíme cca 10 minút.

  5. Dusenie – do omáčky vložíme naplnené papriky a dusíme prikryté na miernom ohni asi 40 minút, kým nie sú mäkké.

  6. Podávanie – podávame s domácimi knedľami alebo čerstvým chlebom.

Tip: Ak chceš omáčku jemnejšiu, môžeš ju na záver rozmixovať a dochutiť trochou smotany na varenie.

Chutilo vám?
Zaujímame vás?

kontaktujte nás