
Čerstvé správy
Tak čerstvé
ako ja!

DÔLEŽITÉ PRAVIDLÁ PRI ZBERE A SKLADOVANÍ PARADAJOK
Paradajky zohrávajú významnú úlohu v rámci každodenného stravovania. Kvôli ich šťavnatej chuti a pestrosti využitia v kuchyni sa stali nenahraditeľným členom mnohých jedálnych lístkov po celom svete. No aby ste si mohli túto sladučkú plodinu vychutnať aj počas chladných mesiacov, je nevyhnutné poznať pravidlá, ktoré sú spojené s jej zbieraním a správnym skladovaním.
prečítať viacAko sa zbaviť škodcov na paradajkách prirodzenou cestou
Paradajky sú lahodné a obľúbené ovocie, ktoré si mnohí z nás radi dopestujú v záhradách. Ako každá plodina, aj paradajky sú náchylné na rôzne škodce a choroby.
prečítať viacPaprika, jej pestovanie a odrody
Paprika je celkom pestrá zelenina. Od jemnej sladkastej papriky až po neuveriteľne pálivú je mnoho druhov, ktoré majú svoje charakteristické chute a črty. Preto sa používa aj ako už bežné dochucovadlo a poľahky sa dostala do slovenských kuchýň aj záhradiek.
prečítať viacPrečo a aké slovenské ovocie a zeleninu jesť počas Vianoc
Slovenské Vianoce môžu byť naozaj slovenské aj na tanieri. Tradičné pokrmy viete kompletne pripraviť produktmi zo Slovenska. Teda aj z našich kvalitných slovenských dopestovaných plodov.
prečítať viacViete, čo je zelenina a čo ovocie? Iba jeden z 10 ľudí vie odpovedať správne!
Určite ste sa stretli s rôznymi pochybnosťami o tom, či je napríklad melón ovocie alebo zelenina, rovnakú otázku pozná aj paradajka či tekvica. A čo paprika a hrášok? Nie je to až tak jednoduché rozoznať, a to sa druhy ovocia a zeleniny učia v školských laviciach už v prvých ročníkoch. Poďme si to teda vyjasniť.
prečítať viacAko fermentovať zeleninu?
Zostalo vám veľa zeleniny a neviete, čo s ňou? Riešením môže byť rôzne spracovanie zleneniny a jej konzervovanie. Jedným zo spôsobov, ako zeleninu spracovať, je aj fermentácia.
prečítať viacAko spotrebovať starú zeleninu?
Už ste si asi neraz položili otázku, čo so starou zeleninou? Nestihli ste ju zjesť alebo ste ju zle uskladnili? Tu prinášame tipy, ako si doma poradiť so zeleninou, ktorá už asi nebude chutiť tak sviežo, ako čerstvá a nevyzerá už ani veľmi vábne. Je však ešte stále zdravá a nie je vôbec plesnivá ani hnilá, takže by bola škoda ju vyhodiť.
prečítať viacAgrokomplex 2022
Počas 4 výstavných dní výstavisko navštívilo cez 82- tisíc ľudí.
prečítať viac