Čerstvé správy

Tak čerstvé
ako ja!

Prezidentka Zuzana Čaputová navštívila aj náš skleník

Prezidentka Zuzana Čaputová navštívila aj náš skleník

Prezidentka Zuzana Čaputová v utorok 12. júla 2022 navštívila región Hornej Nitry. Počas výjazdu zavítala aj do skleníka v Novákoch, kde pestujeme cherry paradajky a veľké strapcové paradajky.

prečítať viac
Ovozela na Pohode 2022

Ovozela na Pohode 2022

Bratislava 10.júla 2022, už po štvrtý krát bolo naše družstvo pyšným partnerom festivalu Pohoda. Naše paradajky, jahody i čučoriedky mohli návštevníci pohody nielen ochutnať ale i zakúpiť.

prečítať viac
Ovozela opäť na festivale Pohoda. Na toto sa môžete tešiť!

Ovozela opäť na festivale Pohoda. Na toto sa môžete tešiť!

Už po štvrtý krát je naše družstvo pyšným partnerom festivalu Pohoda. Okrem našich paradajok budú môcť tento rok ochutnať aj naše novinky: čučoriedky a jahody.

prečítať viac
Jarná záhradka: Čo sadiť v apríli?

Jarná záhradka: Čo sadiť v apríli?

S prichádzajúcou jarou sa pestovatelia opäť radi vracajú do svojich záhradiek, a preto je apríl ideálnym mesiacom na sadenie plodín. Čo vo vašej záhrade nesmie chýbať? Čo sadiť v apríli, aby ste s toho mali najväčší úžitok?

prečítať viac
Krémové paradajkové rizoto

Krémové paradajkové rizoto

Pripravte si lahodnú a rýchlu taliansku pochúťku doma. 

prečítať viac
6 najlepších lokálnych potravín, ktorými v zime podporíte svoju imunitu

6 najlepších lokálnych potravín, ktorými v zime podporíte svoju imunitu

Počas zimy by sme mali dbať na dostatočný prísun vitamínov D, C, K, A, zinku a selénu. Akousi zimnou klasikou sa stali misy plné pomarančov, mandarínok a banánov. Zamysleli ste sa však nad tým, koľko vitamínov asi obsahuje pomaranč, ktorý za nami cestoval tisíce kilometrov? Čoraz viac odborníkov nás upozorňuje na to, aby sme dali prednosť sezónnym a najmä lokálnym potravinám. Máme však aj v zime dostupnú dostatočne pestrú škálu lokálnych potravín?

prečítať viac
Slovenskí farmári pestujú výnimočné jahody: majú viac vitamínu C ako citrón či pomaranč

Slovenskí farmári pestujú výnimočné jahody: majú viac vitamínu C ako citrón či pomaranč

Pestovatelia z farmy Beri na južnom Slovensku našli spôsob, ako celoročne dopestovať jahody. Slovenské Slahôdky majú nielen extra sladkú chuť, ale sú doslova vitamínovou „náložou“. Podľa odborníkov by sme ich mali zahrnúť do jedálnička aj v jesenných a v zimných mesiacoch.

prečítať viac
Čo obsahuje tekvica, a prečo ju zaradiť do jedálnička?

Čo obsahuje tekvica, a prečo ju zaradiť do jedálnička?

Aj keď je tekvica považovaná za zeleninu z vedeckého hľadiska je ovocím, pretože obsahuje semienka. Nutrične je však viac podobná zelenine ako ovociu.  Okrem lahodnej chuti je tekvica výživná a má veľa benefitov.

prečítať viac

Chutilo vám?
Zaujímame vás?

kontaktujte nás