Pečená Koktejlka na uskladnenie

Pečená Koktejlka na uskladnenie

Vlastne akákoľvek pečená zelenina je naozaj skvelá, ale niektorá je skvelejšia. Keď máte možnosť upiecť sladšiu odrodu rajčín, ktorá pečením krásne skaramelizuje, je to naozaj ono. A čo vtedy, keď vám naviac poradíme, ako si tú celú parádu uskladniť? Chutí skvele, hodí sa skoro ku všetkému a nie je to zďaleka také zložité, ako sa môže zdať. Že by recept snov? Už to tak vypadá…

Ingrediencie:

  • 3 kg Koktejlka
  • 2 vetvičky rozmarínu
  • 1 hlavička cesnaku
  • 1 dl olivového oleja
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie

Postup:

Predhrejeme rúru na 200 °C (teplovzdušnú na 180 °C).

Koktejlky rozkrojte na polovice horizontálne tak, aby výsledný rez odhalil krásnu rajčinovú maľbu a vyzeral tak lepšie i vo fľaši. Rajčiny uložte na plech vyložený papierom na pečenie dnom dole. Olúpte a zľahka nakrájajte cesnak a spolu s rozmarínom ležérne a náhodne prihoďte k rajčinám. Všetko posoľte, okoreňte (ideálne čerstvo namletým korením) a poriadne zakvapkajte olivovým olejom.

Plech vložte do vyhriatej rúry a pečte rajčiny do zlatista. Tých čiernych miest sa nebojte, to je karamel, nie spálenina. Takto hotová zmes sa zmestí asi do dvoch zaváracích fliaš s objemom 250 ml. Teraz hlavne nevyjedať! Akonáhle fľašu naplníte, môžete povrch ešte raz zaliať olejom.

Na platňu dajte dostatočne vysoký hrniec, aby ste do neho mohli pohodlne vložiť fľaše. Vložte poriadne uzavreté fľaše, do 1/3 zalejte vodou a varte. Variť nechajte po dobu 15 minút, potom fľaše vyberte a zakryte vlhkou handrou, to zaistí prisatie viečok.

Výsledkom je očarujúca zaváranina, ktorá môže slúžiť ako úžasný darček a zaručene vás poteší, až raz budete potrebovať zjesť niečo rýchle na obed. Stačí prihodiť cestoviny a parmezán a radosť je na svete.

Dobrú chuť a s láskou ❤

OVOZELA

 

 

Chutilo vám?
Zaujímame vás?

kontaktujte nás