Paradajky ako príkrm

Paradajky ako príkrm

Naše malé ratolesti rýchlo rastú. Ani ste sa nenazdali a materské mlieko či jeho náhrady už vášmu dieťatku nestačia. Postupne začína objavovať nové jedlá. Vy určite chcete, aby boli vaše deti zdravé, a preto starostlivo vyberáte tie najkvalitnejšie potraviny, ktoré organizmu dodávajú minerály, vitamíny a vlákninu. Na výber stravy treba ísť postupne, začíname vždy jednodruhovými zeleninovými príkrmami, ryžovými, mäsovo-zeleninovými a ovocnými. Kde v tomto štádiu majú miesto paradajky?

Paradajky sú plné vitamínov a antioxidantov, vďaka lykopénom posilňujú imunitný systém a podporujú metabolizmus. Takisto pomáhajú udržovať silné kosti a majú priaznivé účinky na zrak.  Nielen ich výživa je však dôležitá pre ľudský organizmus. Dávajte si pozor aj na to, kde paradajky kupujete.

Kvalita prvého jedla

Príkrm pre deti by mal byť vždy z čerstvého ovocia a zeleniny, bez pridania konzervačných látok a farbív. U nás v Ovozela družstve si ocenenie Bez pesticídov získala naša Farma Kameničany. Jej paradajky sú ideálne na prípravu detskej výživy. Prestížny certifikát zaručuje tú najlepšiu kvalitu aj pre vaše detičky. Je dôležité nakupovať kvalitné ovocie a zeleninu z overeného zdroja.

Príkrm paradajkami a červeným ovocím

V hotových výživách dostanete paradajky v kombinácii s ďalšou zeleninou a mäsom už od 6. mesiaca, no odborníci sa zhodujú, že na novú stravu treba ísť pomaly a postupne. Mrkva a zemiaky patria často k prvej voľbe príkrmu. Naopak také jahody, višne a rajčiny sa odporúča zavádzať po dovŕšení jedného roka života. Spolu s tropickým ovocím (okrem banánov) môžu u niektorých detí vyvolať alergickú reakciu. Pokiaľ máte v rodine alergikov, počkajte na rajčiny ešte ďalší rok. Okrem kvality je dôležité dohliadať aj na typy paradajok. Zo začiatku vyberajte sladšie odrody z vybraných a bezpečných zdrojov bez pridaných farbív a chemikálií.

Paradajky Medulienka – extra sladké cherry paradajky na stopke

Chcete aby deťom paradajky chutili? Sladké paradajky Medulienka priamo z farmy Kameničany očaria všetkých! Do príkrmov sa spravidla nepridáva cukor ani soľ, ale po materskom mlieku deti prirodzene obľubujú sladkú chuť. Paradajky Medulienka sú práve to, medová sladkosť. Na stupnici Brix, ktorá určuje sladkosť paradajok, majú viac ako 10°, a teda patria medzi prirodzene sladšie odrody paradajok. Certifikát Bez pesticídov a ocenenie SK Gold, ktoré uznáva výnimočnú kvalitu značky, pridávajú paradajkám Medulienak na dôveryhodnosti. Pre menšie deti od jedného roka môžete paradajky prevariť a ošúpať. Jednoducho ich môžete kombinovať s ryžou, mäsom alebo ďalšou zeleninou, ktorú vaše deti obľubujú a poznajú. Keď si na chuť paradajky zvyknú, postupne môžete do jedálnička zaradiť aj surové paradajky. Medulienka ako prvá paradajka je ideálna voľba.

Extra sladké cherry paradajky Bobulienka

Moderná Farma Bruty na juhozápade Slovenska s láskou pestuje sladké cherry paradajky Bobulienka. Prvotriedna domáca slovenská kvalita a sladká chuť plodov tvorí skvelého pomocníka pri detských príkrmoch. Sladká chuť je prirodzená, preto sa do príkrmov hodí. Vyskúšajte napríklad rajčinovú polievku z paradajok Bobulienka, a to bez prídavkov cukru, soli a korenín. Deti túto zdravú červenú smršť zbožňujú. Výborná kombinácia je aj príkrm z paradajok Bobulienka, doplnený o kura a zemiaky z mixéru. Chcete si pripraviť vegetariánsku verziu? Karfiol, mrkva, paradajky a lístok čerstvej bazalky chutí ako jedlo šéfkuchára. Ak by predsa len nemalo úspech, potešíte svoje chuťové bunky aj vy. Vymyslite si nové obedné kombinácie príkrmov a nechajte vaše dieťa spoznať chuť paradajok v pravej slovenskej kvalite z Ovozela.

Zdroj foto: Farma Kameničany

Chutilo vám?
Zaujímame vás?

kontaktujte nás