Krémové paradajkové rizoto

Krémové paradajkové rizoto

Ingrediencie

  • 1 konzerva paradajok (najlepšie na kocky nakrájané)
  • 1l zeleninového vývaru
  • kúsok masla
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 1 cibuľa nakrájaná nadrobno
  • 3 strúčiky cesnaku nakrájané nadrobno
  • 1 vetvička rozmarínu , nasekaná nadrobno
  • 250 g ryže na rizoto
  • Strapec cherry paradajok Čerinka
  • Bazalka
  • strúhaný parmezán

Paradajky v konzerve a polovicu vývaru vyklopte do kuchynského robota a rozmixujte do hladka. Nalejte do hrnca so zvyšným vývarom, priveďte do mierneho varu a udržiavajte na miernom ohni.

Medzitým vložte maslo a olej do hrnca a zohrejte, kým sa maslo neroztopí. Pridajte nadrobno nakájanú cibuľu a do zlatista opražte. Vmiešame cesnak a rozmarín, povarte ešte 1 minútu. Pridajte ryžu a varte za stáleho miešania asi 1 minútu.

Začnite pridávať horúci vývar a zmes paradajok asi po štvrtine. Rizoto nechajte uvariť a pridávajte viac vývaru, keď sa vývar vsiakne. Po pridaní polovice vývaru pridajte na štvrtinu pokrájané cherry paradajky. Po 20-25 minútach by mala byť ryža krémová a jemná, cherry paradajky zmäknuté a všetok vývar by sa mal spotrebovať.

Prikryte a nechajte 1 minútu odstáť, potom vmiešajte bazalku. Rizoto podávame posypané parmezánom a dobre pomletým čiernym korením.

Titulná fotka zdroj: Autor fotky: Karolina Grabowska na Pexels

Chutilo vám?
Zaujímame vás?

kontaktujte nás